Intuïtief schilderen

Wat is nu Intuïtief schilderen?

Voor mij is schilderen een manier om me te uiten en dichter bij mezelf te komen en om contact te maken met mijn gevoel. Kleuren spelen hierbij een belangrijke rol, aangezien elke kleur zijn eigen energie en betekenis heeft. Kleuren kies je op je gevoel, vaak onbewust en ongeacht van de betekenis er van. Tijdens het volgen van een van mijn workshops / cursussen kun je dit ontdekken en hier veel van leren. Speciaal bij intuïtief schilderen, wat simpel gezegd “schilderen op gevoel” betekent. Hierbij laat je het denken, de ratio, los tijdens het schilderen. Jouw handen mogen het werk doen!

Intuïtief schilderij

Door op deze manier te schilderen kom je dicht bij jezelf en maak je een soort innerlijke reis. De gevoelens die je tijdens het maken van deze innerlijke reis ervaart, kun je naar buiten toe verbeelden. Het schilderij zal waarschijnlijk gaan over jezelf, over wat er in je leeft, of over hoe je je voelt.

Intuïtief  schilderen vereist geen enkele ervaring!. Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen waarbij het gaat om het proces van het loskomen van het denken en rust vinden in je hoofd.

Alvorens te gaan schilderen doen we een korte meditatie, die ervoor zorgt dat je even los komt van je dagelijkse beslommeringen, het denken over van alles en nog wat.

Ik werk met kleine groepjes zodat er genoeg rust en aandacht is voor iedereen.

 

Janosh tekst